Waarom is omega 3 visolie goed voor ons?

Visolie is rijk aan de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), en is verkrijgbaar in een vloeibare vorm en in capsules. Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding.

We hebben miljarden cellen in ons lichaam die in balans horen te zijn. De celwand van al deze cellen horen doorlaatbaar te zijn zodat de vitamine en mineralen opgenomen kunnen worden, en de afvalstoffen eruit kunnen. Nu is het helaas zo dat door onze westerse voeding we teveel omega 6  binnen krijgen. Denk hierbij aan voeding in kant en klare pakjes, maar ook aan zonnebloemolie en margarine.

De twee belangrijkste vetzuren in omega 3 zijn DHA en EPA waarvan de DHA belangrijk is voor de ogen en de hersenen en EPA voor de ontstekingen. Waarvan er meer DHA dan EPA in moet zitten voor de juiste omzetting in het lichaam.

 

Nu hebben we wel omega 6 nodig om virussen en bacteriën op te ruimen. Maar niet in de hoeveelheid die we binnen krijgen. De verhouding tussen omega 6 en omega 3 horen 1 : 1 te zijn. Maar de gemiddelde verhouding in Europa is 17 : 1. Wat dus betekend 17 keer meer omega 6 dan omega 3 binnen krijgen. We willen gezonde gewrichten, stevige botten en vitale hersenen. Wenselijk is om een doorlaadbaarheid van het celmembraan te hebben van  minimaal 8 tot 12%, ook wel de index genoemd.

Waarom de vloeibare visolie met een lage totoxwaarde?

Doordat de totoxwaarde van gemiddeld 4 wat zeer laag is ben je gegarandeerd van een kwalitatief goed product met een hogere dosering die je echt nodig hebt. In Europa mag alles met een totoxwaarde tot 26 verkocht worden, en dat moet je echt NIET in je lichaam willen hebben om nieuwe cellen van te maken.

Veel producten worden geleverd in capsules en bevatten een te lage dosering. Lager doseren doet dus niet genoeg voor wat je werkelijk nodig hebt om je cellen vitaal te houden. Als je een capsules door slikt heb je vaak dat je moet op boeren. Ruik maar eens aan een door gesneden capsule, deze stinken vaak. Dan is deze dus geoxideerd. En verse vis stinkt niet!

Wij werken in onze praktijk met uitsluitend de zuiverste – en beste producten. Wij bieden je de mogelijkheid om je ratio omega 6 : omega 3 te testen en in balans te brengen. Gebruik je momenteel een omega 3 product dan geeft dit je inzicht of het wat gedaan heeft tot nu toe. Uit ervaring van vele testen die we gedaan hebben kunnen we je verzekeren dat dit eigenlijk niet zo is! Bij meer dan 92% van alle getesten personen zijn de verhoudingen niet in balans!

Voor verder advies neem dan even contact met ons op.